Hari-hari Kami ^_^

Daisypath Anniversary tickers

Our Baby

Lilypie Maternity tickers

Thursday, September 2, 2010

Alhamdulillah =)

Salam Ramadhan al-Mubarak buat semua, Salam 1 Malaysia (errr? hehe..)

Alhamdulillah..masih mampu bernafas dan dapat melalui Ramadhan lagi untuk tahun ini. Kini berada di 10 malam terakhir (cepatnya masa berlalu....)...jom sama-sama kejar ganjaran berlipat kali ganda di bulan penuh kemuliaan ini.

Semalam antara hari yang agak mengembirakan sepanjang tempoh berpraktikal di bumi Kedah yang aman permai ni. Ada majlis Sambutan Merdeka @ PFK dengan tema "1 PFK 1 Malaysia Menjana Transformasi". Seminggu sebelum itu HSE Department sudah bertungkus-lumus menyiapkan Merdeka Corner, salah satu acara yang dipertandingkan antara jabatan2 di PFK. Tak terungkap rasa seronoknya bersama-sama potong gambar, lekat atas polystyrene, gantung itu dan ini, buat meriam buluh (oh..ini kerja pakcik2), pakaikan baju pada patung, letak atas basikal dll. Ada kemeriahan raya yang terselit bersama kemesraan sebuah keluarga :P. Alhamdulillah, walaupun boss mahu kami mengekalkan prestasi johan acara menghias pick-up tahun sebelumnya, kami hanya berjaya mendapat tempat ketiga. Dapat voucher makan2 pizza bernilai RM200...ok la kan? :D -- makan lagi -_-" asyik makan je sejak masuk HSE ni

Ana, Kak Min (Trainee HRM) dan Atiqah (Trainee Finance) turut serta mendaftarkan diri untuk acara Merdeka Quiz. Kak Bad (Trainee Ammonia) dan Azizi (Trainee Utility) turut berentap bersama kami semalam dalam acara tersebut. Hasilnya? Kami sama2 dapat hadiah saguhati: hamper yang agak besar juga :D So tak payah gaduh la kan? Antara 12 soalan yang ditanya, kami salah jawab untuk 3 soalan: panjang jambatan Pulau Pinang, perdana menteri yang mengasaskan DEB dan prinsip Islam Hadhari. InsyaAllah lepas ni ingat sampai bila2 la.

Syazwan (Trainee Utility) turut membawa pulang voucher bernilai RM300 (ke RM400 ek?) hasil mendapat tempat pertama pertandingan Merdeka Montage. Sila refer blog beliau untuk montage tersebut, macam biasa la kan hasil tangan budak medtech. Untung kan? Pengajarannya: lain kali jangan lupa join acara2 atau event2 di tempat kerja anda :D Banyak boleh dapat.

Apa lagi ye yang gembira? Alhamdulillah, nasib agak baik semalam. Acara cabutan bertuah turut memeriahkan suasana. Pusingan pertama: Kak Nurul (Exec Utility) duduk selang 2 tempat dari ana dapat mangkut tingkat. Pusingan kedua: Kak Intan (Exec Ammonia..rasanya la) yang duduk di sebelah Kak Nurul pula dapat hadiah besar (ingat2 lupa apa hadiahnya). Pusingan ketiga: Kak Milah (Nurse HSE) yang duduk di hujung row kami dapat speaker warna hitam + hot pink..cun! Tak lama kemudian dengar nama sendiri dipanggil. Hadiah kecil, tapi berat. Segera kembali ke tempat duduk...buka pembalut dengan hati2. Tengok kat kotak..cuba teka dapat apa? Hand-mixer!!! Boleh buat kek dengan seronoknya lepas ni. Macam tahu-tahu je hobi ana :D Kakak2 HSE dah seronok sebab katanya "Yeay~ lepas ni Rufai boleh rajin2 buat kek lagi". Tak lama selepas itu Kak Bad (Trainee Ammonia) yang duduk sebelah ana di dewan tersebut dan juga housemate ana pula dipanggil. Dapat hot water dispenser 3.6L...cool or what?! Best sangat. Kesimpulannya: adakah row tempat duduk kami memang bertuah semalam? ^_~

Perasaan bahagia yang memang melimpah-ruah semalam. Ada lagi ke hadiah best yang dapat semalam? Ada (kalau benda tu boleh dikira hadiah). Apa dia? Ada la....

All in all, alhamdulillah for all the gifts I've received. Some are big, some are small, some are meaningful, some are impactful (does this word exist?). Only to Him I return all praises, for He is Ar-Rizq.

Jangan lupa bersyukur ye!

Moga ketemu lagi.

Wassalamu'alaikum wrm wbt.

along: jom buat sesi one-on-one with Him.

3 comments:

Hazwan Arif said...

jeles dgr ayat-->""makan lagi -_-" asyik makan je sejak masuk HSE ni""

hermm2

penaberkala said...

haha, nice story
uish, ni lg dahsyat smp satu deret tmpt duduk hampir dpt semuanya

tp betul statement ni
"lain kali jangan lupa join acara2 atau event2 di tempat kerja anda :D Banyak boleh dapat."

buktinya, smalam dh dapat hadiah cabutan bertuah
sejarah baru dlm hidup tercipta,hak3

pergh, pfk nya hadiah besar2 tuh
next year blh la buat cake utk 1 klas,haha

along rufaidah said...

hazwan arif a.k.a beliau: bahaya tapi mkn byk2 ni

penaberkala a.k.a nuar: kek utk 1 kelas? haha..we'll see tahap kerajinan nnt. tapi kt sini setakat kek utk department tu dh selalu la buat :D